Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Władysława Szafera w Głubczycach



MEN WarszawaMRiRW WarszawaCDR BrwinówCKE WarszawaOKE WrocławKO Opole




Kontakt

[Rozmiar: 2451131 bajtów]
ZSCKR w Głubczycach
ul. Niepodległości 2, 48-100 Głubczyce
Sekretariat: tel./ fax: 077 485-30-11
Księgowość: tel. 077 485-28-85
adres e-mail: cku_zsr_glubczyce@wodip.opole.pl
Powrót do strony głównej
Szkoły wchodzące w skład
ZSCKR w Głubczycach
Technikum
w Głubczycach
[Rozmiar: 1273 bajtów]
Szkoła Policealna
w Głubczycach
[Rozmiar: 1273 bajtów]
Zasadnicza Szkoła Zawodowa
w Głubczycach

Aktualności

Sekretariat

Dyrekcja

Nauczyciele

Administracja

Przetargi i ogłoszenia

Zapytania ofertowe

Internat

Biblioteka

Pedagog szkolny

Rada Rodziców

Samorząd Szkolny

Zespół d/s przeciwdziałania agresji w szkole

Statut szkoły


Historia szkoły

Patron

Osiągnięcia

Galeria "Rolniczaka"

Absolwenci


Szkolny Doradca Zawodowy

Bank Doradztwa Zawodowego

Niezbędnik gimnazjalisty

Pobierz dokument


Organizacja roku szkolnego

Plan lekcji

Praktyki

Stypendia

Informacje o klasach

Materiały egzaminacyjne
i informacje z poszczególnych przedmiotów

Dla maturzystów

Konkursy

Koła zainteresowań

Sport


Organizacja roku szkolnego

Informacje

Awans zawodowy

Matury

Egzamin z przygotowania zawodowego

Przydatne linki


Plan zjazdów

Terminy egzaminów

Informacje


Informacje


Informacje


Liceum Ogólnokształcące
dla Dorosłych


Starostwo Powiatowe

Urząd Miejski


Zobacz


[Rozmiar: 23174 bajtów]

bip

[Rozmiar: 542052 bajtów]

[Rozmiar: 23174 bajtów]

[Rozmiar: 17242 bajtów]

Baza dydaktyczna


[Rozmiar: 1296298 bajtów]

[Rozmiar: 1501442 bajtów]

[Rozmiar: 1459267 bajtów]

[Rozmiar: 1304651 bajtów]

[Rozmiar: 795291 bajtów]

[Rozmiar: 1476314 bajtów]

[Rozmiar: 1334195 bajtów]

[Rozmiar: 1471672 bajtów]

[Rozmiar: 336549 bajtów]

[Rozmiar: 1386967 bajtów]

[Rozmiar: 1440813 bajtów]

Praktyki zawodowe

[Rozmiar: 12387 bajtów] Praktyczna nauka zawodu jest organizowana jako:

- zajęcia praktyczne,
- praktyka zawodowa,
- nauka jazdy ciągnikiem, samochodem.


Całość kształcenia praktycznego organizuje i nad jej przebiegiem czuwa kierownik kształcenia praktycznego mgr Ewa Cichobłazińska, natomiast nad organizacją zajęć w klasie czuwa opiekun zajęć praktycznych.

Praktyczna nauka zawodu organizowana jest w następujących zawodach:

- technik żywienia i gospodarstwa domowego,
- technik technologii żywności,
- technik rolnik,
- technik agrobiznesu,
- technik architektury krajobrazu,
- technik turystyki wiejskiej,
- technik żywienia i usług gastronomicznych.

Realizacja praktyk szkolnych odbywa się w następujących zakładach:

- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska,
- Zakłady Piwowarskie,
- Zakład Produkcyjny "Toska" Sp. z o.o.,
- Top Farms Sp. z o.o.,
- Stacja Doświadczalna Oceny Odmian,
- gospodarstwa indywidualne,
- Usługi Komunalne Sp. z o.o.,
- Szkółka Roślin Ozdobnych - Gadzowice nr 51,
- Gospodarstwo Ogrodnicze "Milin" - Ciermięcice nr 13,
- Szkółka Drzew i Krzewów Ozdobnych Kędzierzyn-Koźle,
- Gospodarstwo Ogrodnicze "Gorczyńscy" - Baborów,
- stołówka szkolna,
- Piekarnia PSS "Społem",
- Restauracja "Kurek",
- Restauracja "Zacisze",
- Firma Usługowo Handlowa "Ratuszowa",
- restauracja hotelu "Domino",
- Piekarnictwo Malik Jan
- Piekarnia "Prassol"
- Piekarnia"Keks"
- Firma Handlowo-Produkcyjna Halina i Józef Kamińscy
- Firma Handlowa "U Tomka" Tomasz Kopciuch
- firma "New Farm Produce"" - Anglia.


Praktyki zawodowe

[Rozmiar: 18431 bajtów] W dniach od 23.04.2018 r. do 18.05.2018 r. odbędzie się praktyka zawodowa klasy:

- III Technik Rolnik w gospodarstwach rolnych na terenie powiatu głubczyckiego
- III Technik Agrobiznesu w biurach oraz instytucjach na terenie powiatu głubczyckiego

Zajęcia dydaktyczne w tym terminie są zawieszone.

Kierownik Praktycznej Nauki Zawodu
mgr Ewa Cichobłazińska


Egzaminy zawodowe

[Rozmiar: 18431 bajtów] Terminarz egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie czerwiec 2018r.

Etap pisemny – 19 czerwca 2018 r. (wtorek) godz. 10.00 (60min)
R.03 Prowadzenie produkcji rolniczej 55 osób AULA
T.06 Sporządzanie potraw i napojów 13 osób inna sala
T.04 Produkcja wyrobów cukierniczych 2 osoby

Etap pisemny – 19 czerwca 2018 r. (wtorek) godz. 12.00 AULA
T.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych 1 osoba
R.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej 3 osoby

Etap praktyczny – 26 czerwca 2018r. (wtorek) godz. 13.00
(„d” część praktyczna z dokumentacją)

T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (150) 10 osób inna sala
T.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych (180) 4 osoby AULA
R.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej (180) 3 osoby AULA
R.22 Organizacja prac związanych z budową oraz konserwacją obiektów małej architektury krajobrazu (180) 1 os AULA

Etap praktyczny – 23 czerwca 2018 r.
(sobota) („w” część praktyczna z wykonaniem) sala 8

T.06 Sporządzanie potraw i napojów (120) 12 osób godz. 8.00 – 4 osoby godz. 12.00 – 4 osoby godz. 16.00 – 4 osoby

Etap praktyczny 23 – 26 czerwca 2018 r.
(sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek) ( „w” część praktyczna z wykonaniem)

R.03 Prowadzenie produkcji rolniczej KKZ (180) 47 osób
23.06.18 godz. 9.00 – 6 osób godz. 15.00 – 6 osób
24.06.18 godz. 9.00 – 6 osób godz. 15.00 – 6 osób
25.06.18 godz. 9.00 – 6 osób godz. 15.00 – 6 osób
26.06.18 godz. 9.00 – 6 osób godz. 15.00 – 5 osób

Kierownik Praktycznej Nauki Zawodu
mgr Ewa Cichobłazińska